Zo verdubbel je je tarieven - Anne Quaars | De Beeldstrateeg | Branding Business School
18052
post-template-default,single,single-post,postid-18052,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Zo verdubbel je je tarieven

Zo verdubbel je je tarieven

3 weken geleden publiceerde ik het artikel voor Freelancer “ Ik verdubbelde mijn tarief als freelancer. Dit is wat er gebeurde”. In dit artikel beschrijf ik hoe het verdubbelen van mijn tarieven mijn bedrijf compleet heeft veranderd, in een markt die nota bene overloopt van lage tarieven.

Want dat is wat ik zie: heel veel zelfstandigen die bergen aan waarde te bieden hebben, maar niet volledig naar die waarde betaald worden. Nog steeds bestaat een hardnekkig misverstand dat lage(re) tarieven de oplossing zijn om met je bedrijf een doorbraak te krijgen. Ik geloof daar niet in.

Sterker nog: ik denk eerder dat het tegenovergestelde waar is. Toen ik mijn tarieven verdubbelde, verdubbelde niet alleen mijn omzet. Ik trok ook veel leukere klanten aan, die superenthousiast waren over mijn diensten en de resultaten die we samen haalden. Het is voor mijn bedrijf een doorbraak geweest. En niet alleen voor mij.

Maria, een getalenteerde grafische ontwerper die ik coach, heeft afgelopen maand haar ontwerptarief van €440 verhoogd naar €2997 ( dat is bijna een verzevenvoudiging!). En niet alleen verhoogd, maar – voor alle duidelijkheid – ook effectief verkocht, waarbij de klant zeer overtuigd JA zei. Ik zie haar enthousiaste berichtje nog op mijn tijdlijn staan.

Stel je eens voor wat het voor je bedrijf betekent als je voortaan voor iedere opdracht 7 keer zo veel omzet maakt. Zou dat voor jou een doorbraak opleveren? Voor je bedrijf, de mogelijkheden om te investeren, nieuwe dingen te leren, mensen beter te helpen, meer vrije tijd, meer ontspannen in je bedrijf te staan?

Ik hoor je denken: dat is voor mij niet mogelijk. Mijn klanten accepteren dat niet. Dat kan niet in mijn bedrijf. Geloof me: dat heb ik ook ooit gedacht. Mijn klanten ook. Wat ben ik blij dat ik toen niet aan die overtuiging heb vastgehouden. Want ik weet uit ervaring inmiddels dat het echt anders kan. Wat simpelweg ontbreekt, zijn de juiste kennis en strategieën, over hoe je dat slim aanpakt.

Wil jij weten of het voor jou ook mogelijk is om je tarieven te verdubbelen? En hoe je dat aanpakt? Ik geef je graag persoonlijk een aantal strategieën over hoe jij meteen je tarief kunt verdubbelen, zelfs als je denkt dat jouw klant dat niet accepteert of in een volle markt zit waar veel lage(re) tarieven gebruikelijk zijn. Ik ga graag vrijblijvend met je in gesprek als je hier serieus stappen in wilt zetten. Boek je hier gratis je strategische sessie.

Interessant artikel? Deel het met je netwerk.
Geen reactie's

Geef een reactie