Zó overtuig je klanten van jouw waarde - Anne Quaars | De Beeldstrateeg | Branding Business School
17475
post-template-default,single,single-post,postid-17475,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Zó overtuig je klanten van jouw waarde

Zó overtuig je klanten van jouw waarde

“ Sorry, geen budget.”
“ Waarom zou ik investeren in X?”
“ Ik heb geen tijd.”

Bijna alle zelfstandigen maken het wel eens mee dat een potentiele klant niet zo één-twee-drie overtuigd is van de waarde die je te bieden hebt. Ik noem het wel eens: je bent nog niet “binnengekomen”. Want let’s face it: in veel gevallen zijn de hierboven genoemde opmerkingen vooral smoesjes.

Hoe voorkom je dat nu?

Hoe zorg je ervoor dat mensen wakker worden als jij je verhaal vertelt?
Hoe zorg je ervoor dat klanten meteen snappen hoe jij ze kunt helpen?
Hoe zorg je ervoor dat klanten in actie komen, in plaats van dat ze het “wel leuk” vinden.

Ik geef je 3 ideeën waarmee je meteen je marketing een stuk overtuigender maakt

 

  1. Stop met vertellen over het HOE
  2. Sta 100% achter jezelf en de waarde die je te bieden hebt
  3. Toon overtuigend bewijs


Stop met vertellen over het HOE
Je klant is niet geïnteresseerd in jouw unieke aanpak. Je klant wil weten wat het hem oplevert. Of iemand ja zegt, hangt voor 90% af van het resultaat dat je biedt en 10% op welke manier je dat resultaat biedt. Besteed dus de meeste tijd en aandacht aan het duidelijk maken welke resultaten je diensten oplevert. En hoe dat iemands financiën, gezondheid, welzijn, geluk of relaties verbetert. DAT is wat iemand wil weten. Al het andere is bijzaak.

Sta 100% achter jezelf en de waarde die je te bieden hebt
Vaak zoeken we de NEE van de klant buiten onszelf. We denken dat het aan de prijs ligt, of de manier van vertellen, of de taal, of de volgorde in het verkoopgesprek. Op zichzelf kunnen dat natuurlijk allemaal redenen zijn. Maar meestal zit het een laag dieper. En zolang we dat niet aanpakken, blijven we die smoesjes horen 😉

Het begint met 100% achter jezelf staan. Compleet en volledig vertrouwen hebben in het resultaat dat jij te bieden hebt, daar helemaal achter staan. En zelf helemaal gecommitteerd om je klant naar dit resultaat te helpen. In iedere vezel voelen en gewoon weten dat het werkt. DAT is wat bepaalt welke woorden je kiest, wat je ultiem zelfvertrouwen geeft in een gesprek, of jij krachtig een verhaal vertelt, en het vertrouwen en commitment uitstraalt dat een klant nodig heeft om ja te zeggen.

Als je nog moeite hebt met achter jezelf staan, vraag je dan af wat maakt dat je nog twijfelt. En of de onderliggende gedachte, of aanname, eigenlijk wel klopt.

Toon overtuigend bewijs
Marketing en zaken doen gaat over vertrouwen. Vertrouwen dat jij de juiste persoon bent om het probleem van je klant op te lossen. En dat moet dan weer groeien. Dat doe je op meerdere manieren, onder andere door consequent waardevolle ideeën te delen, zonder daar meteen iets voor terug te verwachten. Maar ook door overtuigend bewijs te verzamelen, dat wat je doet, ook daadwerkelijk werkt.

Goed bewijs mag niet ontbreken. Mis je dit nog? Doe een aantal pilots. Volg de vorderingen in deze pilots nauwgezet en zorg aan het einde van het traject voor een ijzersterke testimonial. Dat doe je door de voor- en nasituatie goed te beschrijven. Breng de tussenliggende transformatie heel scherp, meetbaar en concreet in beeld. Wat is er veranderd voor je klant, op welke manier heb je zijn kansen vergroot, zijn er nieuwe mogelijkheden ontstaan, op welke manier heb je iemand leven, geluk, gezondheid, relaties, financiën, tijd of potentieel verbeterd?

P.s. Meer weten over hoe je klanten aantrekt die ECHT bij jou passen en die jouw waarde meteen snappen?

Download de Gratis Checklist “In Beeld bij je klant”Download de Gratis Checklist: In Beeld bij je klant
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Interessant artikel? Deel het met je netwerk.
Geen reactie's

Geef een reactie