Waarom vervelende klanten zorgen voor een doorbraak in je business - Anne Quaars | De Beeldstrateeg | Branding Business School
17574
post-template-default,single,single-post,postid-17574,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Waarom vervelende klanten zorgen voor een doorbraak in je business

Waarom vervelende klanten zorgen voor een doorbraak in je business

Een tijd geleden sprak ik een dame die een imposante carrière achter de rug had. Bestuurder, manager, veel grote interimopdrachten. Ze wilde zich meer gaan richten op haar eigen bedrijf, in plaats van grote interim projecten. Ze had elders een dure training gedaan en die moest maar eens terugverdiend worden.

We gingen in gesprek. Ik vroeg door op welke doelen ze had, welke obstakels ze had op weg naar dat doel en meer van die dingen die ik wil weten, zodat ik je goed kan helpen. Ik vertelde haar ook iets over wat er in mijn visie nodig was, om de doelen te bereiken en om de obstakels die ze ervoer, op te heffen.

Al snel onderbrak ze me. De door mij voorgestelde aanpak was namelijk op haar niet van toepassing. Die stappen had ze al allemaal gehad. Dat wist ze allemaal al. “Oh”, zei ik “ en hoe zit het met je omzet? En de groei van je bedrijf? ” Dat was tegen het zere been.

Later, na afloop van het gesprek, werd ik boos. Dat ze me niet serieus nam.
Gefrustreerd ook. Dat ze mijn waarde niet inzag.
Op mijn teentjes getrapt. Dat ze me zag als een soort voetveeg, die ze kon dicteren wat er nodig was om haar succes te verwezenlijken.

Ik ben heel dankbaar voor dit gesprek. Niet dat het leuk was, maar ik kreeg er heel belangrijke inzichten door. Dit gesprek heeft gezorgd voor een doorbraak in mijn business. Het is een van de momenten geweest die bepalend waren voor de ontwikkeling van mijn persoonlijk leiderschap in mijn bedrijf. En waardoor mijn bedrijf iedere dag meer en meer een plek wordt die helemaal bij mij en mijn waarden en missie past en voor MIJ werkt. Qua omzet, qua resultaten van klanten, qua voldoening, qua benutten van mijn potentieel EN qua positieve energie.

Ik ontdekte pas later na het gesprek, dat ik precies kreeg wat ik nodig had. Namelijk: een situatie waarin mijn eigen overtuigingen gespiegeld werden. Overtuigingen die ik mocht gaan opruimen, omdat ze niet voor me werkten. De irritatie die ik voelde over haar ( het niet nemen van verantwoordelijkheid) was precies datgene wat ik zelf liet liggen.

Je omgeving is een spiegel van wat er in jou leeft.
Dus ga je gewoon 100% verantwoordelijk voelen voor wat er in je omgeving speelt. En wat geleerd moet worden, herhaalt zich. Zo simpel is het.

Als je je eigen waarde voelt, dan verwijt je anderen niet dat ze dat nalaten. Die verantwoordelijkheid ligt bij jou, niet bij anderen. Ga jezelf waarderen, in plaats van te klagen dat anderen het niet doen. En neem zelf die verantwoordelijkheid, in plaats van die bij iemand anders neer te leggen. Dat is wat ik moest leren.

We kwamen er uiteindelijk niet uit. Dat lag helemaal aan mij: ik besloot namelijk dat ik niet met haar wilde werken. Inderdaad, een goede les in het ontwikkelen van mijn persoonlijk leiderschap, ook in mijn business: ik besloot dat ik ook mag KIEZEN met wie ik wel en niet werk. Van welke klanten ik wel en niet blij word. In mijn bedrijf heb ik de verantwoordelijkheid om keuzes te maken. Die goed zijn voor mijn bedrijf EN voor mij. Het weigeren van samenwerking met deze persoon, was simpelweg de verantwoordelijkheid die ik heb teruggepakt. 😉

Eerder schreef ik over of je bereid bent om kritiek te ontvangen. Ik denk dat je ook soms vervelende situaties in je bedrijf moet verwelkomen. Ze zorgen namelijk voor een doorbraak in je business. Als je tenminste bereid bent om te leren en andere keuzes te maken 🙂

 

P.s. Nieuwe waardevolle artikelen ontvangen?

Start hier meteen met het aantrekken van de klanten die bij jou passen.

Download de Gratis Checklist “In Beeld bij je klant”Download de Gratis Checklist: In Beeld bij je klant
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Interessant artikel? Deel het met je netwerk.
Geen reactie's

Geef een reactie