Waarom je opvalt door jezelf te zijn - ook in beeld - Anne Quaars | De Beeldstrateeg | Branding Business School
16148
post-template-default,single,single-post,postid-16148,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Waarom je opvalt door jezelf te zijn – ook in beeld

Waarom je opvalt door jezelf te zijn – ook in beeld

‘Meisje’, zei hij. Hij zei het bijna vertederd.

Een tijdje geleden was ik op reportage. De heer in kwestie hield de deur voor me open, droeg mijn spullen en gebaarde me verder te lopen. Terwijl ik dat deed, sprak hij me aan met ‘meisje’. Ik ben er van overtuigd dat hij dat heel vriendelijk bedoelde.

Het is niet de eerste keer dat ik met ‘meisje’ aangesproken wordt. Nu ben ik niet zo groot en zie er wel wat jonger uit dan ik ben… maar toch. Het woord riep tot voor kort een enorme allergie bij mij op. Het had voor mij een betekenis alsof je schattig, onschuldig, lieflijk en kinds bent. Kortom niet echt iemand om serieus te nemen. Volledig de betekenis die ik er aan toekende, maar toch.

Een jaar geleden zou ik nog geprobeerd hebben om extra gewicht toe te voegen aan dat ‘ lieve meisje’. Toch nog een kritische vraag stellen ofzo. Nu denk ik: ik vind het wel prima. Datgene waar ik me eerder aan stoorde in de beleving van mij als ‘merk’, is nu iets wat ik zie als een kwaliteit. Enthousiasme, nieuwsgierigheid en benaderbaar zijn, kenmerkt mij en mijn manier van werken. Klanten vertellen me dat ze dat in me waarderen. Het doet niet per definitie af aan professionaliteit, deskundigheid en zakelijk inzicht. Wat een opluchting!

Dat is ook precies waar ik klanten toe uitdaag: ga op zoek naar datgene waarin jij anders bent. Niemand is perfect. Iedereen heeft zo een ‘randje’, iets dat niemand anders heeft. Iets dat aanstekelijk werkt en waardoor je opvalt. Iets waar ik als beeldstrateeg en fotograaf graag naar op zoek ga. Waar ben jij uniek in? En durf je dat te laten zien? Het is jouw unieke persoonlijkheid – niet perfecte persoonlijkheid – die ik in beeld wil brengen. Een goede beeldstrategie ontwikkelen, dat doe ik per definitie van binnen naar buiten. Want jouw eigen persoonlijkheid, met al haar randjes, maakt je merk namelijk verdomde aantrekkelijk.

Wil jij ook opvallen door jezelf te zijn? Ik geef je graag ideeën hoe het voor jouw bedrijf (in beeld) zou kunnen werken. Neem contact op. 

Download de Gratis Checklist “In Beeld bij je klant”Download de Gratis Checklist: In Beeld bij je klant
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Interessant artikel? Deel het met je netwerk.
Geen reactie's

Geef een reactie