Visual branding voor zelfstandigen - Anne Quaars | De Beeldstrateeg | Branding Business School
Visuele communicatie, huisstijlfotografie en branding voor zelfstandigen.
15836
post-template-default,single,single-post,postid-15836,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Visual branding voor zelfstandigen

Visual branding voor zelfstandigen

Een merk vertalen naar beeld. Hoe doe je dat als het merk een persoon is? Een zelfstandige die geen producten, maar meer abstracte diensten verkoopt. Ik hoor vaak dat dit lastig zou zijn. ‘ Producten zijn veel makkelijker, veel concreter in beeld te brengen.’, wordt er dan gezegd.

Natuurlijk: als dienstverlener BEN je je product. Jouw gedrag, jouw unieke persoonlijkheid, is bepalend voor je merk. Even kort door de bocht: je kop moet er dus op. Nu vind ik sowieso dat je je bedrijf smoel moet geven door zichtbaar en herkenbaar te zijn. Zeker als zelfstandige. Mensen willen nu eenmaal graag weten met wie ze zaken doen. Toch?

Maar er is meer. Beeld geeft een goede gelegenheid om te laten zien welke waarde jouw dienst biedt. In welke behoefte van je klant je voorziet. Je ‘ Why’. En wat dus in de beelden terug moet komen om die mensen aan te spreken.

Dat hoeft niet altijd letterlijk of geforceerd te gebeuren. Je kunt prima werken met symboliek. Met humor. Met analogieën. Het wat speels maken – als het merk zich er voor leent. Dat is het voordeel van beeld.

Wat ik in ieder geval altijd aanraad is, voordat je meteen de fotograaf benadert: bepaal je richting. Weet wat de beelden moeten zeggen. Wie ze moeten aanspreken. En vooral: waar jij uniek in bent.

Inspiratie nodig? Voor de Twaalfde Man Marketing en Communicatie ontwikkelde ik bijvoorbeeld een compleet traject. Weten hoe dat er uit zag? Dat ontdek je binnenkort op de vernieuwde website.

Interesse om eens te sparren over hoe jouw merk met fotografie gepositioneerd kan worden? Als beeldstrateeg help ik je graag verder. Neem contact op.

Download de Gratis Checklist “In Beeld bij je klant”Download de Gratis Checklist: In Beeld bij je klant
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Interessant artikel? Deel het met je netwerk.
Geen reactie's

Geef een reactie