Normaal vraag ik hier geld voor - Anne Quaars | De Beeldstrateeg | Branding Business School
17005
post-template-default,single,single-post,postid-17005,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
Normaal vraag ik hier geld voor

Normaal vraag ik hier geld voor

Zei ik dat echt? Yep. Het floepte zo mijn mond uit.
Het is dinsdagavond 8 november. Ik sta op de Contacta. Ik geef het seminar “De 10 redenen waarom een klant je (nog) niet ziet staan – en wat je daar aan doet.”. Ik ga in op hoe het toch kan dat je vol in beeld bent. Dat iedereen weet wie je bent, wat je doet, hoe je klanten helpt. Dat er mensen zijn die je kennen en je hulp eigenlijk goed kunnen gebruiken…. En er dan toch niemand bij je aanklopt. Dat je nog te weinig een JA! van je klant hoort.

Tijdens dit seminar doe ik waar ik helemaal in geloof. Dat wat ik de mensen die ik coach in mijn 3-maandenprogramma ook leer. Geef onvoorwaardelijk. Wees altijd en altijd en altijd van waarde. Geef, geef, geef. Geef soms ook dingen waar je misschien zelfs wel geld voor kunt vragen. Huh? Ja. Je leest het goed. Ik geloof er heilig in.

Natuurlijk geef je niet alles weg. Maar waar het om gaat is, dat jouw klanten je moeten leren kennen, leuk moeten gaan vinden en gaan vertrouwen. Dát is wat maakt dat jij met gemak en plezier klanten aantrekt. Zonder dit vertrouwen is de stap naar jou vaak gewoon te groot.

Maar vertrouwen opbouwen, wat is daar dan voor nodig? Je kunt vertellen wat je doet. Je kunt je gezicht laten zien. Maar wat het beste werkt is mensen een goede ervaring geven. Betrek ze. Zodat ze zelf ontdekken wat je te bieden hebt en hoe het hen kan helpen. Meestal zijn er meerdere sterke ervaringen nodig – met zo weinig mogelijk “risico” dat ze meteen aan je vast zitten.

Dus wat kun je doen?

Geef waardevolle ideeën. Geef iets waar je eigenlijk geld voor zou kunnen vragen. Een voorproefje van jouw dienstverlening. Geef iets waardoor mensen zelf kunnen ervaren hoe jouw hulp hen echt verder brengt. Dat kan een e-book zijn, een tipsheet, een artikel, een (online) inspiratiesessie, een videoles. Een kennismakingsactie. Een event. Het kan van alles zijn, zo lang het maar past bij jou en de dienst die je levert. En natuurlijk: dat je iets deelt dat gewild is, omdat het waardevolle ideeën en urgente antwoorden geeft. Geen losse flodders 😉

En bovenal: geef zonder daar meteen iets voor terug te verwachten. Als je zaadjes in de
grond stopt, groeit er ook niet meteen een metershoge boom uit 😉 Zou wel fijn zijn natuurlijk… i know.

P.s. Wil je meer weten over hoe je superaantrekkelijk wordt voor jouw klanten?

Start hier meteen.

Download de Gratis Checklist “In Beeld bij je klant”Download de Gratis Checklist: In Beeld bij je klant
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Interessant artikel? Deel het met je netwerk.
Geen reactie's

Geef een reactie