Een nieuwe weg inslaan met je bedrijf, hoe doe je dat? - Anne Quaars | De Beeldstrateeg | Branding Business School
17435
post-template-default,single,single-post,postid-17435,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Een nieuwe weg inslaan met je bedrijf, hoe doe je dat?

Een nieuwe weg inslaan met je bedrijf, hoe doe je dat?

Laatst sprak ik Evert. “ Ik weet het even niet meer”, zei hij. Begonnen vanuit passie, timmerde hij al een tijdlang aan de weg met zijn creatieve bedrijf. Inmiddels is hij de enige in de regio en kreeg hij volop aanvragen. Je zou zeggen: als je de enige bent in de regio, en je doet iets specifieks en heel gewilds, dan zit je op rozen. Dat bleek niet zo te zijn.

Wat was er aan de hand? Zijn uurtarief was eigenlijk aan de lage kant. Terwijl zijn dienst heel arbeidsintensief was. Daarmee zat de groei van zijn bedrijf vast: meer opdrachtgevers aannemen, kon niet, simpelweg vanwege het gebrek aan tijd. Maar zijn uurtarief flink verhogen, om beter te verdienen – wat eigenlijk nodig was, zag hij ook niet zitten. Hij had inmiddels een behoorlijke vaste klantenkring opgebouwd, en wilde deze niet tegen de haren in strijken.

Laten we eerst eens kijken naar het werkelijke probleem van Evert. Een van die problemen is zijn verdienmodel. Oftewel: de manier waarop hij geld verdient in zijn bedrijf. Je laten betalen per uur (of per opdracht/sessie op basis van een uurtarief ) is als zelfstandige bijna nooit een goed idee. Vooral omdat het heel kwetsbaar is. Je beschikbare uren zijn per definitie beperkt. En je verdient alleen je geld als JIJ rechtstreekse uren maakt voor een klant. Het zegt ook niets over het resultaat of de impact/waarde van jouw oplossing, voor de klant – wat uiteindelijk de reden is waarom een klant überhaupt jouw hulp inschakelt. Tijd en resultaat zijn twee hele verschillende dingen. Ik zal daar later in een aparte blog op terugkomen.

Een goede manier om uit deze impasse te komen, is door je dienst opnieuw te positioneren. En er echt een nieuw, ander product van te maken. Ja: ook als dienstverlener. Productiseren. Mensen kopen dan een concreet product in plaats van een of ander vaag ‘traject’. Je product heeft o.a. een concreet (en liefst meetbaar) resultaat, een methode/oplossing voor een specifiek en urgent probleem van een afgebakende doelgroep, met een aantrekkelijke naam en een prijs. Je maakt er geen maatwerk van, waarbij de klant alles regisseert, maar kiest je eigen (beste) oplossing, gebaseerd op jouw visie, ervaring en methode.

En jouw product is daarmee dus echt een nieuwe, andere dienst dan wat je uurtje-factuurtje doet. Voordat je die aan je gehele klantenkring presenteert en meteen een nieuwe richting inslaat, is het meestal verstandig om je nieuwe product eens goed te testen. Met een paar klanten dit te gaan doen, als een soort veilige kladversie. Als het aanslaat, kun je het gaandeweg introduceren bij je andere klanten. Zo voorkom je ook dat het wordt gezien als een ordinaire prijsverhoging, want het is feitelijk echt een ander product, met een andere waarde en ander resultaat voor een klant. Op een gegeven moment ga je compleet over, naar je nieuwe werkwijze, zonder dat de “pleuris uitbreekt”. Je groeit er dan zelf gaandeweg in mee. Die overgang kan overigens ook heel snel gaan.

Ik heb dit zelf meerdere keren gedaan, voordat ik mijn diensten GROOT neerzette. Deze methode leren, heeft veel voor mijn bedrijf betekend. Wanneer ik dan lanceerde wist ik dat het zou werken ( dat had ik ten slotte getest). Daardoor stond ik er vol achter en kon ik zonder schroom en met trots iets neerzetten. Maar ik kon ook de resultaten van klanten vertellen: ik had bewijs dat wat ik deed, werkte. En minstens zo belangrijk: ik snapte heel goed wat nu ECHT de problemen en worstelingen van klanten waren, waardoor mijn dienst daar exact op aansloot en ik een dienst kon introduceren waar mensen ook echt op zitten te wachten. Die hen echt goed helpt. En ik kon het in een taal presenteren die aansloot bij de belevingswereld van de mensen die ik wilde helpen.

Evert is niet de enige. Bijna dagelijks zie ik voorbeelden van zelfstandigen, trainers, coaches, creatievelingen, die eigenlijk een nieuwe richting op willen. Of in ieder geval niet meer willen doen wat ze deden. Maar ze stellen het uit. Durven er niet voor te gaan, omdat ze denken dat het een groot risico is en er brood op de plank moet komen. Of ze willen wel, maar staan er nog niet achter. Of omdat ze simpel niet weten waar ze eigenlijk moeten beginnen. Wat ze nog niet zien, is dat er gewoon technieken zijn, die je kunt leren, waardoor het veel simpeler, lichter en relaxter wordt. En soms, hebben ze ook gewoon een flinke schop onder hun kont nodig. Je weet: ik hou mezelf niet tegen om te zeggen wat gezegd moet worden 😉

Misschien sta jij nu op zo’n punt in je bedrijf dat je denkt: ik wil het anders, ik wil een nieuwe richting op. Of ik heb een idee voor iets nieuws, misschien een nieuw programma, een nieuwe vip-dag, een nieuwe methode, een online programma, of wat dan ook. Als dat zo is, dan mag je mijn eenmalige online programma “ KICK ASS CASE STUDY CHALLENGE” niet missen. We starten aanstaande maandag 13 februari.

In dit programma leer je in 5 dagen een nieuwe dienst te ontwerpen, betaald te worden voor je product- en dienstontwikkeling (en je testfase), bewijs te verzamelen dat je dienst echt werkt en je fans krijgt, en bovenal: iets neerzet waar mensen écht naar uitkijken. Een maandlang krijg je vervolgens begeleiding bij de implementatie. Wie mij inmiddels kent, weet dat ik persoonlijke feedback geef, en zeer betrokken ben, in tegenstelling tot sommige andere online programma’s.

En voordat je misschien denkt dat het testen van zoiets heel simpel is: je kunt een hoop obstakels tegenkomen. Ik heb zelf enorm veel fouten gemaakt met casestudies. Had iemand mij daar maar voor gewaarschuwd, denk ik nog wel eens. Maargoed, daardoor weet ik dus exact wat je moet doen en vooral: wat je moet laten. Wil jij het meteen goed doen? Check dan deze pagina voor meer informatie en aanmelden.

Let op: Ik geef deze training SLECHTS 1 KEER en de investering is, zeker in vergelijking met mijn andere programma’s echt MINIMAAL. Wil je stiekem al een tijdlang beginnen? Dan zou ik zeggen: pak deze kans! Je houdt levenslang toegang tot alle content. Het aantal plaatsen is echter zeer beperkt. Wil je meedoen? Wees er dan snel bij, je bent van harte welkom!

Hier vind je alle informatie over de KICK-ASS CASESTUDY CHALLENGE. 

Download de Gratis Checklist “In Beeld bij je klant”Download de Gratis Checklist: In Beeld bij je klant
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Interessant artikel? Deel het met je netwerk.
Geen reactie's

Geef een reactie