Dit moet ik even kwijt - Anne Quaars | De Beeldstrateeg | Branding Business School
17909
post-template-default,single,single-post,postid-17909,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Dit moet ik even kwijt

Dit moet ik even kwijt

Regelmatig merk ik in gesprekken met zelfstandigen flinke weerstand als het over geld verdienen gaat. En dat is precies waar ik vandaag iets over kwijt wil. Hou je vast, het is plankgas vandaag.

We “mogen” het niet over geld hebben.
We “mogen” geld niet belangrijk vinden.
We “mogen” er niet om vragen.
We mogen niet “hebberig” zijn.
We mogen niet “verkoperig” of “commercieel” zijn.
Laat staan dat je hardop mag zeggen dat je goed wilt verdienen met je bedrijf.

Maar fuck dat.
Als ondernemer ben je geen vrijwilliger.
Je hebt een bedrijf.
Geen baan bij jezelf.
En je bent al helemaal geen sloof.

Succesvol ondernemen en vanuit passie de wereld dienen of verbeteren (of gewoon: mensen goed helpen!) kan prima samen gaan. Er is niets “verlichts” aan om iedere maand krom te liggen, de rekeningen niet te kunnen betalen, stress te hebben omdat je misschien niet goed voor jezelf of je dierbaren kan zorgen, je continu letterlijk schuldig te voelen. Je kapot te werken, omdat je anders geen inkomen hebt.

Ik zie het bijna dagelijks voorbijkomen bij zelfstandigen. Het maakt me boos. Ik wil dat veranderen. Ik wil dat iedere zelfstandige gewoon zijn eigen broek kan ophouden. En niet alleen dat. Ik wil dat ze succesvol zijn, naar hun eigen definitie. Dat ze hun volle potentieel kunnen leven. Het uiterste uit zichzelf en hun bedrijf halen. Gewoon omdat het er in zit. EIGEN keuzes kunnen maken; van binnenuit, vanuit passie, vanuit overvloed, vanuit talent, vanuit liefde, vanuit inspiratie, vanuit plezier, vanuit creativiteit, vanuit een bijdrage willen leveren. Niet vanuit schaarste, beperking of angst.

Voel je weerstand? Prima. Ik ben af en toe kick-ass. Kun je dat niet handelen, dan ben je vrij om te gaan. ( Hier kun je je afmelden of me ontvolgen. ) Dit ei moet gelegd (het is er bij deze uit, haha). Ik vind dat iedere zelfstandige in Nederland gewoon goed moet kunnen verdienen.

Niet omdat je een inhalige, hebberige vrek bent.
Niet omdat het leven alleen om geld gaat.
Niet omdat je (…vul maar in…)

Maar gewoon omdat je iets doet dat anderen HELPT.
De wereld beter, mooier, leuker, fijner, gezonder, gelukkig, blijer , etc. voor ze maakt.
En daar zelf ook goed naar betaald mag worden.
Een eerlijke energie-uitwisseling, een gelijkwaardige transactie.
Win-win-win, begrijp je.

Wil jij dat? Is het tijd om BETER te verdienen, als trainer, coach, adviseur of creatieve zelfstandige, zonder je over de kop te werken?
Ben je het zat om uur, na uur, na uur je een sloof te voelen, in dienst van jezelf? Of ben je ZO bezig bent met je klanten het naar de zin te maken, in plaats van ze te geven wat ze ECHT nodig hebben om een groots resultaat te halen? Keihard te werken. Nauwelijks te groeien, laat staan een business op te bouwen die voor jou werkt?

Of wil je gewoon goed verdienen met je bedrijf en tegelijkertijd mensen echt heel goed helpen? Een bedrijf hebben onder jouw voorwaarden? Is het tijd om het roer om te gooien en ben je toe aan een flinke schop onder je kont, met liefde? 😉

Hou dan deze pagina in de gaten (of abonneer je op mijn gratis mini-magazine, onderaan deze pagina).

Komende dagen lanceer ik iets nieuws. Dat jou gaat helpen om GOED en voorspelbaar te verdienen.
Gewoon, omdat je het waard bent.

Tot snel.

X

AnneDownload de Gratis Checklist: In Beeld bij je klant
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Interessant artikel? Deel het met je netwerk.
Geen reactie's

Geef een reactie