Vragen over hoe je een klant raakt met visuele marketing?
16632
post-template-default,single,single-post,postid-16632,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Live Q&A: Vraag het De Beeldstrateeg!

Live Q&A: Vraag het De Beeldstrateeg!

“Ik kom niet binnen met m’n verhaal.” En: ” Waarom word ik niet onthouden?”

Regelmatig krijg ik dit soort vragen en opmerkingen van ondernemers. Ze komen in allerlei varianten.

• (Verongelijkt) De klant snapt het maar niet.
• (Gefrustreerd) Hij ziet niet de waarde er van in.
• (Verontwaardigd) Ze kijken niet eens naar die folder!
• (Verbaasd) Ze herkennen me niet meer!
• (….) Hij vindt het te duur….

Duidelijk is in ieder geval dat deze thema’s veel frustraties opleveren.
Ik herken ze allemaal. Been there! Echt. Na veel praktijkervaring, training, coaching en de nodige zelfreflectie snap ik nu beter wat er toen misging. En wat er nodig is om je visuele marketing zo in te richten dat de klant het wél relevant vindt, snapt en op waarde schat.

Had iemand mij dit toen maar allemaal verteld, dacht ik. En daarom ben ik begonnen met een Q&A Sessie op Facebook Live. Iedere ondernemer (en marcomprofessional!) met vragen over visuele marketing, hoe je klanten raakt in een oogopslag of communiceren met fotografie mag me ter plekke vragen stellen.

Vrijdag 28 juli had ik de eerste sessie. En ja, daar is ook een opname van! Die kun je hieronder terugkijken. Vind ik heel leuk als je dat doet 🙂

 

Nog leuker wordt het als je een volgende keer er ook live bij bent!

Zodat je meteen ook je vragen kunt stellen. Die ik dan weer ter plekke beantwoord. Of reageer later in de comments voor een volgende sessie. Like De Beeldstrateeg op Facebook (fb.com/debeeldstrateeg) om de aankondigingen van de live Q&A niet te missen. Laat ook gerust een vraag achter of stuur hem in via info@debeeldstrateeg.com.

Wil je nog meer weten over hoe je dit soort frustraties voorkomt?

Meld je dan aan voor de Workshop ‘ Kom IN BEELD bij je klant’ op 9 of 23 september. In 5 simpele stappen leer ik je hoe je GEZIEN en ONTHOUDEN wordt door klanten. Meer informatie vind je hier. Snelle beslissers worden beloond 🙂

 

 

Interessant artikel? Deel het met je netwerk.
Geen reactie's

Geef een reactie