Wat jij kunt leren van de beeldsignatuur van NL Groeit - Anne Quaars | De Beeldstrateeg | Branding Business School
16622
post-template-default,single,single-post,postid-16622,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
Wat jij kunt leren van de beeldsignatuur van NL Groeit

Wat jij kunt leren van de beeldsignatuur van NL Groeit

Als ondernemer wil je je onderscheiden, toch? Beeld is een krachtig instrument om in een korte tijd een verhaal te vertellen aan de klant die jij wilt bereiken. Een van de belangrijke strategieën die ik hierbij als beeldstrateeg adviseer, is om een herkenbare, onderscheidende beeldsignatuur te ontwikkelen. Zodat je ook zonder woorden herkenbaar bent voor je publiek.

“ Wat jij kunt leren van de beeldsignatuur van NL Groeit ”

Een beeldsignatuur bevat een terugkerend visueel element dat je heel herkenbaar maakt als afzender. Bijvoorbeeld in de campagne van “NL Groeit”*. Ik vind dit een geslaagd voorbeeld van een eigen herkenbare beeldsignatuur. In deze campagne zie je consequent jonge(re) ondernemers op de schouders van ervaren ondernemers zitten. Het op de schouders zitten symboliseert de groei waar het initiatief voor staat. * onderaan dit artikel vind je de campagnecredits.

Behalve herkenbaarheid is ook visie belangrijk. Hiervoor word je ten slotte ingeschakeld door een klant. Zonder visie ben je geen expert. Ik raad altijd aan om iets van “visie” in je beeldsignatuur te verwerken. In het voorbeeld van NL Groeit is dat gedaan door op de schouders te zitten. Maar ook in de keuze voor de modellen, in dit geval de jongere en meer ervaren, gevestigde ondernemers. Het “elkaar verder helpen”, het mentoring, zit er in verwerkt. Het symboliseert de achterliggende visie van het initiatief: door elkaar verder te helpen, groeien we samen.

Je beeldsignatuur past helemaal bij wie jij als ondernemer bent en hoe je je bedrijf ziet. Mensen die jou goed kennen, herkennen je erin. En, zeer belangrijk: hetgeen je uitstraalt, is ook wat je waarmaakt en nakomt. Het is aansprekend en realistisch tegelijk – en daarmee geloofwaardig. De personages in het voorbeeld van NL Groeit, zijn echte ondernemers die het initiatief en de gedachte er achter ook steunen. Dat maakt de beelden overtuigend en geloofwaardig – en bekrachtigt daarmee overall de campagne.

Authentieke “merkwaardigheid”
Tot slot: je valt als merk vaak pas op met iets “eigenaardigs”. Iets dat opvalt, iets dat niet alledaags is, maar heel goed past bij jouw visie. In het voorbeeld van NL Groeit valt de visie en eigenaardigheid prachtig samen. Zelden zie je zakelijke foto’s waarbij ondernemers op elkaars schouders zitten. 😉 Toch snap je als kijker meteen waarom deze opvallende setting is gekozen: hij past bij de visie. Ga dus niet gek doen om merkwaardig te zijn maar verbind het aan je visie en/of sluit aan bij je merkpersoonlijkheid. Pas dan valt het kwartje bij je klant.

Wil je je merk echt onweerstaanbaar maken? En echt binnen komen in het hoofd en hart van je klant? Dan is er natuurlijk meer nodig dan alleen een eigen beeldsignatuur. Op 9 en 23 september organiseer ik de workshop “Kom IN BEELD bij je klant”. Ik leer je hoe je in 5 stappen IN BEELD komt bij je klant en daardoor makkelijker en meer klanten aantrekt.  Lees hier meer over de workshop IN BEELD komen bij je klant.

* Credits Campagne NL Groeit:
Opdrachtgevers NLgroeit: Leon Hoek, Danny Plugge, Kees de Jong
Art direction: Jeroen van Zwam
Copy: Sikko Gerkema
Strategie/account: Gertjan Hafkamp
Project management: Gonneke van Zutphen
Fotografie: Ernst Yperlaan
Beeldbewerking: Paul Roberts
Geluid: Studio De Keuken
Media: Robbie Grul (Carat)

Download de Gratis Checklist “In Beeld bij je klant”Download de Gratis Checklist: In Beeld bij je klant
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Interessant artikel? Deel het met je netwerk.
Geen reactie's

Geef een reactie