Hoe zorg je dat klanten meteen open staan voor jouw verhaal? - Anne Quaars | De Beeldstrateeg | Branding Business School
16448
post-template-default,single,single-post,postid-16448,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Hoe zorg je dat klanten meteen open staan voor jouw verhaal?

Hoe zorg je dat klanten meteen open staan voor jouw verhaal?

Met sommige merken “heb” je meteen iets. Je verbindt je er op de een of andere manier mee. Ze zijn sympathiek, zichtbaar en aantrekkelijk. Ze brengen iets waardevols. En als ze iets vertellen, spits je je oren.

Hoe zou het zijn, als jij dit ook had met jouw klanten? Dat ze meteen open staan voor jouw verhaal. Ik noem dat resonantie.

Om me heen zie ik genoeg ondernemers die ermee worstelen. Die communiceren tot ze een ons wegen. Blogposts, foto’s, video… het lukt ze maar niet om echt aantrekkelijk of zichtbaar te worden.

Op de een of andere manier lukt het ze niet om “binnen te komen”. Want: je kunt communiceren wat je wilt, maar als de ander niet wil luisteren, omdat hij niet meteen snapt wat jij kunt betekenen… Dan bereik je niets.

Dus hoe zorg je er nu voor dat jouw klant meteen open staat voor wat jij wil vertellen? En wat kun je daar in je beeldstrategie en communicatie mee? Daarover geef ik je een tip in deze video.

Automatisch waardevolle artikelen, tips en inspiratie ontvangen? Abonneer je gratis op m’n e-zine. Je ontvangt dan regelmatig informatie waarmee jij je als ondernemer kunt onderscheiden en aantrekkelijker en zichtbaarder wordt voor je klanten.

Download de Gratis Checklist “In Beeld bij je klant”



Download de Gratis Checklist: In Beeld bij je klant
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Interessant artikel? Deel het met je netwerk.
Geen reactie's

Geef een reactie