Hoe zorg je dat je beeld aansluit bij je klant? - Anne Quaars | De Beeldstrateeg | Branding Business School
16485
post-template-default,single,single-post,postid-16485,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
Hoe zorg je dat je beeld aansluit bij je klant?

Hoe zorg je dat je beeld aansluit bij je klant?

Hoe zorg je dat je beeld aansluit bij je klant?

Er zijn veel factoren die maken of een ondernemer succesvol is. Één van die succesfactoren is wat mij betreft een slimme en effectieve marketing en communicatie. Wat je doet (opbrengst) en zegt moet zichtbaar en relevant zijn voor de klant die jij wilt helpen. Dit is precies waar het vaak misgaat. Of, positiever gezegd: waar de kansen liggen.

Ook veel beeldcommunicatie wordt effectiever, magischer, als je de relevantie voor een klant als uitgangspunt neemt. Voor mij persoonlijk is dat altijd een basis voor een goede beeldstrategie. Het maakt daarbij niet uit in wat voor business je zit. Zolang je klanten hebt, kun je het toepassen.

Eerder vertelde ik dat het maken van een goede beeldstrategie begint met het stellen van een cruciale vraag. Eén vraag die de hele focus van je beeldtaal kan veranderen. Met het antwoord kun je zorgen voor magie in je beeldtaal naar klanten.

” Wat is ECHT waardevol voor de klant die ik wil helpen en hoe kan beeld (als communicatie) daarin een rol spelen? “

Met deze vraag heb je goud in handen. Mits je natuurlijk het antwoord wilt weten 😉

Het eerste deel van deze vraag gaat over luisteren.

Wat is echt belangrijk voor de klant die jij wilt helpen? Jouw dienst of product gaat nooit over jou of over jouw dienst of product. Het gaat over de behoefte waarin die dienst of dat product voorziet. Oftewel: het resultaat en de betekenis ervan voor de ander. Een klant koopt geen boor, maar een gaatje in de muur, zeg maar.

En er is meer: achter die behoefte schuilt een groter perspectief. Het is de kunst daar op de één of andere manier een verband te doen ontstaan met jouw aanbod – ook in beeld.

Daarvoor is nodig dat je weet wat de (urgente) behoefte is van je klant en welke waardevolle oplossing jij daarvoor hebt. Doe geen aannames, maar ga in gesprek. Luister naar je klanten. Vraag ze wat voor hen belangrijk is. En waarom. Één opmerking: vraag ze het alleen als je het ook echt wilt weten en oprecht iets met hun input wilt doen. 🙂

Het tweede deel gaat over het gehoorde effectief toepassen in je beeldstrategie.

Als je weet wat voor klanten belangrijk is, wordt het veel gemakkelijker om in beeld daarbij aan te sluiten. Ik noem het ook wel het “gouden haakje” waaraan je je fotografie (of andere visuele communicatie) ophangt. Hieronder vind je een paar vragen die je helpen om je beeld erbij te laten aansluiten.

  • Welke rollen kan beeld bijvoorbeeld hebben om te appelleren aan die waarde voor een klant? Met andere woorden: wat wil je met het beeld bereiken? En wat is dus de functie van beeld? Gaat het om bewustwording, triggeren, een “breinmoment claimen”, een perspectief aanreiken? Informeren of amuseren?
  • Welke boodschap zou het beeld moeten bevatten?
    Wat wil je vertellen? En aan wie? En waarom moeten ze dat weten? Waarom is het voor hen überhaupt relevant?
  • En welke sfeer en situaties passen bij deze ‘beeldboodschap’?
    Denk bijvoorbeeld aan kleurgebruik, personages, setting en locatie, algemene sfeer, type emoties, etc.

Het zijn slechts enkele vragen die je in je beeldstrategie kunt beschrijven en die je helpen om je beeldtaal aan te laten sluiten bij klanten. Wil je hierin effectief zijn, zorg dan dat je scherp krijgt wat je precies wil bereiken met de inzet van beeld. Schakel je een fotograaf in? Zorg dan dat je in de briefing het doel van de fotografie helder beschrijft. En welke functie het beeld heeft. Het maakt echt het verschil tussen een “leuk plaatje” of een krachtige binnenkomer met magie voor je klant.

Ben jij ook op zoek naar een krachtige binnenkomer met magie voor je klant? Als een van de weinige beeldstrategen in Nederland help ik je niet alleen met het bepalen van die effectieve beeldstrategie waarmee je “binnenkomt” bij klanten (passend bij je marketingdoelstellingen) maar neem ook de uitvoering van de fotografie op me.
Stuur me gerust een berichtje (info@debeeldstrateeg.com), volg me op Facebook (@debeeldstrateeg ) of link met me op LI (LinkedIn.com/in/annequaars).

Download de Gratis Checklist “In Beeld bij je klant”Download de Gratis Checklist: In Beeld bij je klant
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Interessant artikel? Deel het met je netwerk.
Geen reactie's

Geef een reactie