Hoe beeld zorgt voor meer klanten - Anne Quaars | De Beeldstrateeg | Branding Business School
16764
post-template-default,single,single-post,postid-16764,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
Hoe beeld zorgt voor meer klanten

Hoe beeld zorgt voor meer klanten

Onder veel ondernemers lijkt de opvatting te bestaan dat beeld weliswaar leuk is, maar verder eigenlijk weinig doet voor je ondernemerssucces. In dit blog vertel ik waarom dit een enorme misvatting is.

Een tijdje geleden vertelde een ambitieuze marketing- en salesdame me dat het maar niet lukte om een nieuwe dienst “te laten landen” bij hun beoogde klanten.

Het aanbod en de waarde ervan bleek, bij navraag, simpelweg niet zichtbaar voor klanten.

Dat werd haar te meer duidelijk toen ze op de beurs stonden. Ze vertelde dat ze zich compleet onthand voelde in de stand waarin ze stond. Het beeldmateriaal, toch het grootste deel van de stand, ondersteunde haar verhaal totaal niet. Uit het beeld bleek ook geen klantwaarde. Alles wat ze graag had willen vertellen aan potentiële klanten, was letterlijk niet in beeld. En ondertussen kwamen talloze beursbezoekers voorbij: potentiële klanten. Op zoek naar iets dat mogelijk interessant voor hen zou zijn.

Ze kreeg de kans niet om haar verhaal te vertellen over de nieuwe dienst. Ze waren niet eens echt in gesprek geraakt. Ligt dat dan aan haar of aan de stand? Ik zou zeggen: feit blijft dat goede marketing een enorm vliegwiel is. Uiteindelijk heeft onze marketing maar één doel: en dat is klanten interesseren voor ons aanbod. Dat is de belangrijkste eerste stap.

Want voordat je in gesprek raakt is er een proces in het hoofd van de ander – dat maakt of hij wel of niet openstaat voor je verhaal. Misschien heeft hij zelfs wel al een beslissing genomen zonder dat jij het weet.

We denken dan vaak dat klanten heel uitgebreid naar onze uitingen kijken. En heel geïnteresseerd allerlei details in zich opnemen. Maar dat is niet zo. In ieder geval niet in eerste instantie. In de dagelijkse stroom aan informatie en prikkels delen mensen wat er op hun afkomt heel snel, vaak zonder na te denken, in categorieën: wel belangrijk en niet belangrijk. Zonder dit systeem zouden we gek worden. Dit proces vindt plaats in het hoofd van je klant, nog voor je in gesprek bent gegaan.

Dit betekent dat je in veel gevallen als ondernemer hooguit enkele seconden hebt. Schaarse tijd waarin je duidelijk maakt wat de waarde van je dienstverlening is voor de mensen die je wilt helpen. Goed beeld, dat 60.000 x sneller verwerkt dan tekst, helpt daar enorm bij.

Wat zou er zijn gebeurd als de dame uit het voorbeeld hierboven op de beurs had gestaan met een stand waarmee ze wel in een oogopslag “binnenkomt” bij de klanten die ze had willen bereiken? Waarschijnlijk was zij veel sneller en met een voorsprong in gesprek geraakt. Mogelijk had ze zelfs de nieuwe dienstverlening meteen goed kunnen neerzetten en daarbij nieuwe klanten kunnen binnenhalen.

Ben je benieuwd hoe jij dit principe kunt toepassen in jouw bedrijf? Hoe jij beeld kunt maken waarmee je binnenkomt bij je klant, zodat je in een oogopslag onweerstaanbaar wordt? Ik leer het je in een middag tijdens de workshop Kom IN BEELD op 9 en 23 september as. Kijk hier voor meer informatie.

Ja, ik wil onweerstaanbaar worden voor klanten!

Download de Gratis Checklist “In Beeld bij je klant”Download de Gratis Checklist: In Beeld bij je klant
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Interessant artikel? Deel het met je netwerk.
Geen reactie's

Geef een reactie