Dit maakt je merk magisch voor klanten - Anne Quaars | De Beeldstrateeg | Branding Business School
16431
post-template-default,single,single-post,postid-16431,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Dit maakt je merk magisch voor klanten

Hoe 1 specifieke vraag je visuele communicatie magisch maakt

In mijn gesprekken met ondernemers merk ik regelmatig worsteling met de aantrekkingskracht van hun bedrijf. Of beter gezegd: hun merk. Ze zijn onvoldoende zichtbaar of hun uitstraling is niet echt aantrekkelijk voor klanten. Het komt ook voor dat ze zich onvoldoende (snel) onderscheiden in de volle markt waarin ze zitten.

Het zijn situaties waar hun unieke, toegevoegde waarde niet naar voren komt. Hierdoor missen ze klanten. Klanten zien simpelweg niet dat deze ondernemers voor hen van waarde zijn. Zo raken ze ook niet in gesprek.

Het kan ook anders. Ik zie ook voorbeelden van ondernemers die schijnbaar moeiteloos klanten aantrekken en nauwelijks aan acquisitie doen. Op de een of andere manier hebben zij een enorme aantrekkingskracht op hun klanten. Ze laten in een oogopslag zien waar ze voor staan en hoe ze van (unieke) betekenis zijn voor klanten.

Sommige merken hebben, kortom, iets magisch. Aantrekkingskracht.
Nu zijn er veel dingen die een merk magisch maken. Basisvoorwaarde op de lange termijn is natuurlijk dat je een goede dienst hebt die een klant echt helpt. Dat je doet wat je belooft. Maar aantrekkingskracht gaat ook over in een oogopslag zichtbaar maken wat je unieke, toegevoegde waarde voor klanten is.

Dit maakt je merk magisch. De betekenis van het resultaat voor je klant centraal zetten in alles wat je doet. Je vergroot je aantrekkelijkheid enorm als je dit resultaat voor klanten ook in je beeldmateriaal gebruikt.

Maar hoe zorg je er nu voor dat je visuele communicatie magisch wordt voor je klant?
Het begint wat mij betreft met het stellen van een vraag. Het is de belangrijkste vraag die jij je kunt stellen bij het maken van een goede beeldstrategie.

Wat is ECHT waardevol voor de klant die ik wil helpen en hoe kan beeld (als communicatie) daarin een rol spelen?
Daarbij moet je twee dingen weten: wat is de behoefte van mijn klant en welke waardevolle oplossing heb ik daarvoor? En: welke rollen kan beeld hebben om dat te bereiken voor die klant?

Over de uitwerking is wederom heel veel te vertellen. Daarom ga ik hier in een volgende blog op in geef ik tips voor de de uitwerking hiervan.

In de tussentijd vragen?
Stuur me een berichtje of volg me op Facebook  of link met me op LI

Download de Gratis Checklist “In Beeld bij je klant”Download de Gratis Checklist: In Beeld bij je klant
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Interessant artikel? Deel het met je netwerk.
Geen reactie's

Geef een reactie