De 3 meest onbenutte kansen van bedrijfsfotografie - Anne Quaars | De Beeldstrateeg | Branding Business School
16387
post-template-default,single,single-post,postid-16387,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

De 3 meest onbenutte kansen van bedrijfsfotografie

De 3 meest onbenutte kansen van bedrijfsfotografie

Herkent u deze nog?

“Draag uw visie van uw bedrijf uit op beeld!”. Of: “Zorg voor precies de goede boodschap in de foto”.

Regelmatig hoor ik fotografen (en andere visueel-creatieve professionals) hun diensten aan de man brengen met dit soort slogans. Prima, ieder zijn vak. En toch wringt er iets. Nog te vaak zie ik dat het bouwen van een merk wordt beschouwd als een ‘mooie strik’ aandoen.

We laten hier echt ENORME kansen liggen.

Beeld communiceert in een oogopslag. Dat is kostbare tijd waarin een potentiële klant (onbewust) beslist of jij wel of niet interessant voor hem bent. Maar hoe vertaal je die visie van een bedrijf dan eigenlijk naar beeld? En belangrijker nog: hoe kom je dan tot die treffende beeldboodschap die de juiste klant in het hart raakt? Ik geef je de 3 meest onbenutte kansen in het opbouwen van een visuele identiteit met fotografie.

1. Van binnen naar buiten

Dat wat je ziet moet een reflectie zijn van wie je bent. Dat vraagt dat je in de eerste plaats de missie, visie en drijfveren van je bedrijf werkelijk in beeld hebt, voordat je aan de slag gaat.  De cultuur, de waarden en bovenal: het keiharde resultaat dat aan klanten beloofd wordt. Zonder dit helder vooraf te krijgen verwordt de fotografie vooral een mooie strik, of een lucky shot. Zie ook mijn eerdere publicatie Waarom een strategie voor beeld noodzakelijk is.

2. Zoek naar resonantie met je klant en geloofwaardigheid in de vertaling

In je beeldstrategie beschrijf je hoe jij beeld inzet als ondernemer om te laten zien wie je bent, waar je voor staat en wat je betekent voor je klant. Natuurlijk: dat bevat zaken als sfeer, kleur- en lichtgebruik, situaties, etc. passend bij de boodschap die jij in beeld wil brengen. Maar een goede beeldtaal doet meer. Hij moet resoneren met de klanten die jij wil bereiken. Hij raakt je klant in het hoofd én hart. En vertelt in een oogopslag waarom hij bij jou moet komen.

Dat vraagt klantonderzoek én zelfreflectie. Focus dus op waar klanten behoefte aan hebben, waar je unieke kracht ligt en wat jij waar kunt maken(!), in plaats van het beeld dat graag van jezelf neerzet. Die focus op je ‘ gewenste identiteit’ belemmert de geloofwaardigheid van je beelden nogal eens. Uit ervaring weet ik dat je imago niet altijd overeenkomt met je identiteit 😉

3. Wees consequent

Niemand vindt het gek dat je met een logo heel consequent omspringt. Waarom dan niet met je beeldtaal?

Je beeldstrategie is onderdeel van je visuele identiteit. Het zorgt voor herkenbaarheid als afzender in je communicatie en geeft een betrouwbaar signaal af. Het schijnt dat je minimaal 7 keer in contact (dus ook: in beeld ) moet zijn geweest voordat je blijft hangen in het langetermijngeheugen. Gebruik de beeldtaal die je in je beeldstrategie hebt geformuleerd, dus consequent.

4. Wil je weten welke kansen jij als ondernemer laat liggen in het communiceren met beeld?
En welke stap je nu al kunt zetten om dat te verbeteren?
Vraag een gratis strategiegesprek aan. In deze telefonische sessie krijg je:

  • Zicht op hoe effectief je beeldgebruik nu is.
  • Je ontdekt met welke beeldstrategieën je binnenkomt in het hoofd en hart van jouw klanten, zodat je ze makkelijker aantrekt.
  • Je leert welke stap je kunt zetten om sneller en effectiever klanten aan te trekken in een oogopslag.

Je kunt het strategiegesprek hier aanvragen.

 

Interessant artikel? Deel het met je netwerk.
Geen reactie's

Geef een reactie