Je bent er NOOIT klaar voor - Anne Quaars | De Beeldstrateeg | Branding Business School
17807
post-template-default,single,single-post,postid-17807,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Je bent er NOOIT klaar voor

Je bent er NOOIT klaar voor

“ Ik kan dit nu nog niet doen want…..”
“ Ik ga nu nog niet investeren, want ik heb nu nog geen geld/tijd/ruimte, etc.”
“ Ik wil eerst nog even zelf proberen / mijn opleiding afmaken / alles voor mijzelf op een rijtje zetten / mijn relatie beëindigen / voor mijn zieke hond/zoontje zorgen / verhuizen / verbouwen / noem maar op.”

Waarschuwing.
Deze blog roept mogelijk weerstand bij je op. Daar heb ik overigens vrede mee. 😉

Dit is een blog over moed. Over moedige mensen. Die moedige besluiten nemen.
Namelijk om in zichzelf en hun bedrijf te investeren. Het is een van de krachtigste besluiten die ik ooit zelf nam (en nog steeds neem trouwens) en die mijn leven compleet heeft veranderd. En het gaat ook over forward investing.

Dagelijks spreek ik mensen en heel regelmatig nodig ik ze uit om in mijn programma’s te stappen als ik denk dat ik ze kan helpen.
En ja: regelmatig krijg ik de opmerkingen zoals je die hierboven leest. En natuurlijk, soms zijn ze best wel legitiem. Ik snap heus wel dat sommige dingen niet handig zijn. Overigens is daarmee lang niet altijd gezegd dat ze uiteindelijk toch niet instappen. Maar dat is het punt nu even niet.

Waar het om gaat is dat velen zichzelf saboteren.
Want ik weet gewoon, dat diep van binnen ze eigenlijk heel graag willen. Een enorm verlangen hebben. Maar ze durven gewoon niet.

Ze zijn bang om oncomfortabel te zijn.

Dit is de #1 reden waarom we niet in actie komen en genoegen nemen met minder dan wat er aan potentieel in ons verscholen ligt.
Want hoe shit de situatie soms ook is waarin sommigen zitten, kennelijk levert het toch iets op. Iets van comfort, zelfbevestiging, aandacht, het kan van alles zijn. Anders zou je er namelijk niet zo aan vast houden. En daarom zeggen ze: ik ben er nog niet klaar voor.

Maar zal ik eens een geheim vertellen? Je bent er NOOIT klaar voor.

Er is geen perfect moment. Je wordt niet op een dag wakker en denkt: hé, nu ben ik er wel klaar voor. Op ieder moment dat je groeit, is het weer eng of spannend. Het maakt niet uit of je 0 of 100 jaar ervaring hebt.

De ideale omstandigheden om er vol voor te gaan komen niet – tenzij jij besluit om een stap te zetten.
DAT is waardoor de omstandigheden en kansen ontstaan. Het werkt niet andersom. Helaas.

“Forward investing” noemen we dat. Je zult zelf eerst de beslissing moeten nemen en de actie nemen. Je kunt niet niet-investeren (tijd, commitment, geld, energie) en dan balen dat het nog niet is zoals jij wilt. You gotta take a leap of faith.

Want weet je: als je écht graag wilt, dan vind je een manier.
En zo niet, dan vind je een reden. Wat is het voor jou?Download de Gratis Checklist: In Beeld bij je klant
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Interessant artikel? Deel het met je netwerk.
2 Reactie's
 • Elly Hilgers
  Geplaatst op 10:38h, 22 maart Beantwoorden

  Hoi Anne, interesse in http://www.zigzagzoekt.nl.? Een promotiecampagne voor vrouwelijke ondernemers met groei-ambities.
  Op 18 april aanstaande organiseren we een interactieve bijeenkomst voor vrouwelijke ondernemers met het thema Dromen, durven, doen. Plaats DOK41 in Vlissingen. Elly Hilgers

 • Anne Quaars
  Geplaatst op 18:53h, 22 maart Beantwoorden

  hoi Elly, wat gaaf en wat leuk dat je een berichtje achterlaat. Ik stuur je een pb. Fijne dag!

Geef een reactie