Beeld, wat levert dat eigenlijk op? - Anne Quaars | De Beeldstrateeg | Branding Business School
16473
post-template-default,single,single-post,postid-16473,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Beeld, wat levert dat eigenlijk op?

Beeld, wat levert dat eigenlijk op?

Laatst was ik in gesprek met een ondernemer. Hij zei: “Ik weet eigenlijk niet of ik wel ga investeren in eigen fotografie. Want wat levert dat nou eigenlijk op?”

Is dit waar? Levert goed beeld niets op?

Laat ik wat cijfers en feiten met je doornemen.
Een gemiddelde websitebezoeker beslist binnen 6 seconden of hij de pagina waar hij zit, verlaat of doorklikt. Beeld verwerkt 60.000 keer sneller dan tekst. Hoeveel tekst kun jij in 6 seconden lezen?

Content met visuele elementen heeft meer opbrengst (klikken, liken, reageren, etc.) en kent een groter bereik. Niet voor niets zijn er zoveel visuele media bijgekomen, denk aan: Instagram, Pinterest, Snapchat, YouTube… Ook offline is beeld essentieel. Op de cover van ieder tijdschrift vind je een goede foto. Zonder zou het nauwelijks verkopen. En een “sterk en uniek merk bouwen” zonder beeld, zonder beleving, dat wordt haast onmogelijk. Jij zit nu deze mail te lezen. De kans is groot dat je dit doet, omdat je eerder iets van mij voorbij hebt zien komen. Ik vermoed dat het iets met beeld was 😉

Het beeld overheerst. En met reden. Beeld blijft hangen, trekt de aandacht, roept emoties op, geeft een beleving, vertelt een verhaal in een oogopslag. De meeste mensen zijn visueel ingesteld. We leven in een tijd met duizenden prikkels die we dagelijks moeten verwerken, prikkels die onderling onze aandacht bevechten. Echte aandacht (ook van klanten) lijkt steeds schaarser te worden.

Je onderscheiden moet dus in een oogopslag.

Vanuit dat perspectief is beeldgebruik dus je kans om in een oogopslag binnen te komen in het hoofd en hart van je klant. Het zorgt ervoor dat jij en jouw oplossing voor je klant zichtbaar worden. Maar hoe communiceer je nu effectief met beeld? Zodat je zichtbaar en aantrekkelijk wordt. Want als een klant je niet opmerkt, kan hij ook niet voor je kiezen.

Ik zie dat ondernemers daar veel kansen laten liggen. Ze gebruiken bijvoorbeeld helemaal geen beeld. Of het beeld sluit niet aan bij de tekst. Maar er zijn nog veel meer fouten te maken, die wellicht een nog grotere afhaak-factor hebben. Bijvoorbeeld het “gebrek aan visie” of ” afwezige klantwaarde” in de gebruikte beelden. Het zorgt ervoor dat een klant afhaakt nog voordat je de kans kreeg echt kennis te maken!

Maar er zijn meer beeldfouten. En daarover vertel ik je graag meer in mijn gratis online training ” De 5 meest gemaakte beeldfouten waardoor klanten afhaken – en hoe deze te voorkomen.” Je leert wat de meest gemaakte beeldfouten zijn, waardoor klanten afhaken. Aan de hand van praktische voorbeelden zie je wat beeld kan doen, voor “jouw merk”. Daarnaast ontdek je welke technieken je kunt gebruiken om dit te voorkomen, zodat je verhaal ook daadwerkelijk binnenkomt én blijft hangen bij jouw klant.

Let op: er komt geen opname, dus wees erbij!

Mogelijk heb je je al aangemeld. In dat geval: super! Ik kijk er naar uit nieuwe inzichten met je te delen waar jij resultaat mee gaat halen. 

Download de Gratis Checklist “In Beeld bij je klant”Download de Gratis Checklist: In Beeld bij je klant
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Interessant artikel? Deel het met je netwerk.
Geen reactie's

Geef een reactie